Kluunpad 21, Zeewolde
06-26738562
info@grenzeloosbewegenzeewolde.nl

Bijeenkomst Autisme en sport

Samen brengen we mensen in beweging

Bijeenkomst Autisme en sport

De dingen die we zeggen, doen of laten zien, worden door mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) soms anders geïnterpreteerd dan door veel andere kinderen of deelnemers in onze sportgroepen. Dit veroorzaakt misverstanden of zelfs problemen. Voor de sportdeelnemer, maar ook voor de trainers of de andere deelnemers. 

De nationale Autisme week is een uitgelezen moment om stil te staan bij hetgeen een sporter met ASS nodig heeft om makkelijker mee te doen. Tijdens een online meeting op dinsdag 30 maart a.s. vertellen we welke rol je hierin kunt spelen als trainer of sportorganisator. In de organisatie van je training, benadering of de uitleg; door begrip en inleving is hier heel veel in te bereiken.
In deze informele meeting nemen we trainers mee in de beleving van iemand met ASS, maar laten we vooral ook voorbeelden zien en handvaten om samen sporten makkelijker te maken. Een mooie verdieping waarmee trainers zich bewust worden van de invloed die zij hebben op de sportbeleving van deelnemers en deelnemers met ASS in het bijzonder.

De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 maart a.s., van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grenzeloosbewegenzeewolde.nl. Stuur ook gerust een mail als je benieuwd bent naar passend sportaanbod.